logo

Voltastraat 11, 3281 NG Numansdorp
+31 (0)180 - 418 113

Gevels stralen

Het reinigen van gevelsteen wordt het meeste uitgevoerd door middel van stralen. Stralen zorgt (ook bij de lastige gele steen) voor een mooi, glad en gelijkmatig resultaat. Stralen maakt het ook mogelijk bij de steeds strengere regels voor chemicaliën om volledig ecologisch (zand, lucht en water) reinigingswerk uit te voeren. De gedachte is nog wel is dat het stralen van gevels en monumenten onherroepelijk schade aan de steen en het voegwerk betekend.
Ook al zijn hier gevallen van bekend, het is goed mogelijk om zonder beschadiging gevels en monumenten te reinigen. Het is belangrijk dat u een straalsysteem heeft dat bij een lage druk een mooie egale straal heeft. Hoe dan ook vereist dit type straalwerk altijd alertheid.

Stralen van gevels met Olivinezand

Veel woonhuizen worden gestraald met Olivinezand. Olivinezand is een zandkorrel in verschillende korrelgroottes leverbaar die kapot slaat wanneer dit de gevel raakt. Bij het kapot slaan komt er kinetische energie vrij die uiteindelijk voor het reinigende effect zorgt. Het kapot slaan van de korrel heeft als voordeel dat de inslag aanzienlijk minder is. Het reinigen van gevels dient altijd met watertoevoeging uitgevoerd te worden. De zandkorrel moet dan eerst door een waterfilm heen wat ook de inslag verminderd zonder daarbij het reinigende werk teniet te doen. Met Olivinezand is het goed mogelijk om gevelsteen te reinigen zonder daarbij de structuur van de steen of de beschermende toplaag te beschadigen. Het voegwerk reinigen is ook goed mogelijk mits deze niet zeer zacht en poreus is. In dat geval moet het voegwerk ook vervangen worden.

Stralen van gevels en monumenten met Calcium Carbonaat en andere zachte straalmiddelen

Calcium Carbonaat ook wel kalkpoeder genoemd is een zeer zacht straalmiddel. Wanneer de korrel zachter is als de oppervlakte is de kans van het beschadigen van de oppervlakte aanzienlijk minder. Dit heeft als voordeel dat het hiermee mogelijk is om gevelsteen en kwetsbare monumenten zonder beschadiging te reinigen. Ook biedt dit de mogelijkheid om bij oude gebouwen de organische vervuiling te reinigen zonder daarbij de patinalaag (de donkere laag die vaak het oude karakter aan een gebouw geeft) te verwijderen. Ten allen tijde worden deze straalmiddelen met een watertoevoeging gebruikt.

Nieuws

Wij zijn verhuisd!

 U bent van harte welkom op onze nieuwe locatie Voltastraat 11 te Numansdorp.

Lees verder

Aanvraag demonstratie


Invalid Input

Selecteer eerst een datum en vervolgens een tijd

Ongeldige invoer

Neem contact op

IBIX® North
Voltastraat 11, 3281 NG Numansdorp
info@ibix.nl

+31 (0)180 - 418 113