logo

Voltastraat 11, 3281 NG Numansdorp
+31 (0)180 - 418 113

Luchtgommen

Luchtgommen is een veel gebruikte term wat voor een vorm van fijnstralen gebruikt wordt. De term is afkomstig van het Franse aerogommeuse.

De term luchtgommen wordt vaak gebruikt in combinatie met ontlakken van hout. Hierbij worden verf, vernis en waslagen zonder enige beschadiging verwijderd van hout.

Het luchtgommen wordt in de praktijk met zeer fijne straalmiddelen zoals Garnet 200 / 350 mesh uitgevoerd. De praktijk wijst uit dat wanneer straalkorrels door een dunne nozzle geperst wordt, er een agressievere inslag ontstaat op de ondergrond. Met luchtgommen wordt gebruik gemaakt van een zeer lage druk in combinatie met een grote nozzle. De straalkorrel krijgt dan een andere flow wat zorgt voor een “gommend” effect zonder inslag. Hieronder enkele andere tips die het resultaat positief beïnvloeden.

  • De positie van het pistool tot de ondergrond is belangrijk. Wanneer u het pistool wat schuin positioneert, hebben de straalkorrels geen rechte inslag, maar een meer schrapend effect wat uw ondergrond ten goede komt.
  • Een licht draaiende beweging met het pistool geeft een draaiing wat de hoek van inslag ook positief beïnvloed. Met name bij gevelreiniging en hout geeft dit een verschil.

Bekijk hier onze brochure voor luchtgommen.

IBIX® heeft ook de HELIX ontwikkeld. Dit is een wervelstraalsysteem voor het allerbeste resultaat bij veel toepassingen. Als specialist met jarenlange ervaring adviseren wij u graag.

 

Nieuws

Wij zijn verhuisd!

 U bent van harte welkom op onze nieuwe locatie Voltastraat 11 te Numansdorp.

Lees verder

Aanvraag demonstratie


Invalid Input

Selecteer eerst een datum en vervolgens een tijd

Ongeldige invoer

Neem contact op

IBIX® North
Voltastraat 11, 3281 NG Numansdorp
info@ibix.nl

+31 (0)180 - 418 113