Koning Willem-Alexander opent Museum Voorlinden

13 juni 2016

Landgoed Voorlinden is gevestigd in de duinen van Wassenaar. Op het landgoed is in 1912 een landhuis gebouwd.

Het interieur bestaat uit veel eikenhout wat vervolgens is afgewerkt tot een donkerbruin geheel.
Dit landgoed is in 2011 door Rotterdams grootindustrieel Joop van Caldenborgh (de oprichter van Caldic) aangekocht met als doel om zijn enorme kunstcollectie zichtbaar te maken.
Het landhuis wordt restaurant en naast het landhuis is een museum gebouwd.

Omdat de donkere kleuren een somber geheel vormt heeft Joop besloten dat de originele eiken kleur weer tevoorschijn moet komen.
Omdat dit voor het gehele landhuis een immens karwei is, zijn verschillende opties geprobeerd zoals verschillende soorten afbijt en schuurmiddelen.
Uiteindelijk is het IBIX® systeem als beste uit de bus gekomen. Met de combinatie van een Ibix 25p HD en een Rotair MDVN 36AP kon niet alleen een goede werksnelheid behaald worden. Ook het eikenhout wordt volledig gerespecteerd zodat uiteindelijk een mooie gladde afwerking behaald is. Dit enorme project is onder eigen beheer van Caldic Collectie uitgevoerd en inmiddels succesvol afgerond.

Ook buiten zijn diverse stenen ornamenten gereinigd met het IBIX® systeem.

IBIX® North | 1-februariweg 1 | 4794 SM Heijningen | +31 (0) 180 418 113 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBIX is een product van

IBIX® is partner van

Powered by

IBIX® voldoet aan de richtlijnen van