logo

Voltastraat 11, 3281 NG Numansdorp
+31 (0)180 - 418 113

Projecten

Hout en meubels

Landgoed Voorlinden

Landgoed Voorlinden

Landgoed Voorlinden is gevestigd in de duinen van Wassenaar. Op het landgoed is in 1912 een landhuis gebouwd.

Het interieur bestaat uit veel eikenhout wat vervolgens is afgewerkt tot een donkerbruin geheel.
Dit landgoed is in 2011 door Rotterdams grootindustrieel Joop van Caldenborgh (de oprichter van Caldic) aangekocht met als doel om zijn enorme kunstcollectie zichtbaar te maken. Het landhuis wordt restaurant en naast het landhuis is een museum gebouwd (www.voorlinden.nl)

Omdat de donkere kleuren een somber geheel vormt heeft Joop besloten dat de originele eiken kleur weer tevoorschijn moet komen. Omdat dit voor het gehele landhuis een immens karwei is, zijn verschillende opties geprobeerd zoals afbijtmiddelen en schuurschijven.

Uiteindelijk is het IBIX® systeem als beste uit de bus gekomen met de combinatie van een Ibix 25p HD en een Rotair MDVN 36AP. Hiermee kan niet alleen een goede werksnelheid behaald worden. Ook het eikenhout wordt volledig gerespecteerd zodat uiteindelijk een mooie gladde afwerking behaald is. Dit enorme project is onder eigen beheer van Caldic Collectie uitgevoerd en inmiddels succesvol afgerond. Ook buiten zijn diverse stenen ornamenten gereinigd met het IBIX® systeem.

Koning Willem-Alexander zal 10 september 2016 het museum openen.
Gom-Magie

Gom-Magie

Gom-Magie is voornamelijk gespecialiseerd en ook het blancheren-decaperen-afbeitsen van meubelen en allerlei andere houten binnenhuisvoorwerpen zoals deuren, parket, trappen,... met behulp van de techniek van luchtgommen. Met de combinatie van een Ibix 25 en GMA Garnet 200 mesh worden door Gom-Magie schitterende resultaten geboekt. Ook het stralen van trappen behoort tot de specialiteiten van Gom-Magie. Degelijke trappen die vervaardigd van bijv. eiken, krijgen op deze manier een 2e leven. Kijk voor meer informatie op www.gom-magie.be.
Straalwerk Noord

Straalwerk Noord

Straalwerk Noord is een begrip in Groningen en omstreken. Met de Ibix 25 h2o worden veel toepassingen gestraald. Ook als het gaat om meubels en hout worden deze veelvuldig aangepakt. Veel houten plafondbalken hebben een donkere kleur en kunnen het interieur een somberder uiterlijk geven. Door het stralen komt de originele lichtere houtskleur weer tevoorschijn wat de ruimte een heel ander beeld geeft. Kijk voor meer informatie op www.straalwerknoord.nl.
Air Gum

Air Gum

Air Gum is een luchtgom-bedrijf met de nodige ervaring in het reinigen van hout. Niet alleen meubels, maar ook trappen en keukens worden zonder beschadiging door het luchtgommen gereinigd. Met de IBIX 25p HD is Air Gum in staat om zowel kleinere als grote objecten te reinigen. Ook het reinigen van parket is één van de specialiteiten van Air Gum. Kijk voor meer informatie op www.airgumcleaning.be

Hout en meubelsRoyal Huisman is een scheepsbouwer met internationale allure. De compacte IBIX® 9 is voor Royal Huisman de ideale oplossing dankzij de snelle inzetbaarheid. Dit geeft Royal Huisman de mogelijkheid om snel en adequaat kleine plaatsen te ontroesten, osmosebehandelingen uit te voeren of in moeilijk bereikbare plaatsen klein straalwerk uit te voeren. roest en antifouling te verwijderen.

Lees meer

Jachtonderhoud

Royal Huisman is een scheepsbouwer met internationale allure. De compacte IBIX® 9 is voor Royal Huisman de ideale oplossing dankzij de snelle inzetbaarheid. Dit geeft Royal Huisman de mogelijkheid om snel en adequaat kleine plaatsen te ontroesten, osmosebehandelingen uit te voeren of in moeilijk bereikbare plaatsen klein straalwerk uit te voeren. roest en antifouling te verwijderen.

Lees meer

Scheepvaart

Scheepsreparatie Friesland heeft al 25 jaar ervaring op het gebied van herbouw en reparatie van schepen. Voor het verwijderen van roest, het schoonstralen van lasnaden, het volledig opknappen van een schip wordt de IBIX® 25 straalmachine gebruikt. Dankzij de IBIX® 25 is het mogelijk om snel en grondig oude verf- en roestlagen te verwijderen ook op de moeilijk bereikbare plaatsen. Dankzij de compacte uitvoering is de unit zeer snel gebruiksklaar om ook kleinere plaatsen snel en adequaat te kunnen behandelen.

Lees meer

Industrie

Schildersbedrijf Houtepen is verantwoordelijk voor het onderhouden van de metaalconservering op de Dow industrie in Terneuzen. Schildersbedrijf Houtepen heeft een eigen straalcabine op de Dow. Toch wordt er ook veel mobiel gestraald. Hierbij is het belangrijk dat de straalunit licht, compact, maar ook in staat is om dikke roestlagen te verwijderen.

Lees meer

Graffiti verwijderen

Graffiti-Ex in Utrecht is een specialist in graffiti verwijderen. Voor veel vastgoedeigenaren, gemeenten en woningbouwverenigingen verwijderd Graffiti-ex op alle mogelijke plaatsen het graffiti. Voor het verwijderen van graffiti van steenachtige ondergronden gebruiken zij de IBIX® 9 met A90 motorcompressor.

Lees meer

Gevelreiniging

Des Bachte-Maria-Leerne in Deinze is door Buijs Project in Hoogerheide gereinigd met de IBIX® 25 straalketel. Het kerkgebouw reinigen zonder daarbij de oude uitstraling te verliezen was één van de wensen. De keuze is gemaakt voor de IBIX® 25 H2O, omdat met behulp van het watersysteem en de juiste straalmiddelen de gevelsteen gereinigd kan worden zonder daarbij de patinalaag te verwijderen.

Lees meer

Nieuws

Wij zijn verhuisd!

 U bent van harte welkom op onze nieuwe locatie Voltastraat 11 te Numansdorp.

Lees verder

Aanvraag demonstratie


Invalid Input

Selecteer eerst een datum en vervolgens een tijd

Ongeldige invoer

Neem contact op

IBIX® North
Voltastraat 11, 3281 NG Numansdorp
info@ibix.nl

+31 (0)180 - 418 113