Skip to main content

Luchtgommen van hout

Lees hier alles over luchtgommen. Luchtgommen is het verwijderen van verf, vernislagen en waslagen van hout of het reinigen van zachte ondergronden zonder beschadiging

De naam luchtgommen is afkomstig van het Franse Aerogommeuse.

Hoe werkt het?

Het luchtgommen wordt in de praktijk met zeer fijne straalmiddelen zoals Garnet 200 / 350 mesh uitgevoerd. De praktijk wijst uit dat wanneer straalkorrels door een dunne nozzle geperst wordt, er een agressievere inslag ontstaat op de ondergrond. Met luchtgommen wordt gebruik gemaakt van een zeer lage druk in combinatie met een grote nozzle. De straalkorrel krijgt dan een andere flow wat zorgt voor een “gommend” effect zonder inslag. Hieronder enkele andere tips die het resultaat positief beïnvloeden.

Bij luchtgommen is de positie van het pistool tot de ondergrond is belangrijk. Wanneer u het pistool wat schuin positioneert, hebben de straalkorrels geen rechte inslag, maar een meer schrapend effect wat uw ondergrond ten goede komt.
Een licht draaiende beweging met het pistool geeft een draaiing wat de hoek van inslag ook positief beïnvloed. Met name bij het luchtgommen van hout en gevelreiniging geeft dit een aanzienlijk verschil.

luchtgommen met HELIX®

IBIX® heeft ook de HELIX® ontwikkeld. Dit is een wervelstraalsysteem voor het allerbeste resultaat bij veel toepassingen. Door het speciale pistool worden de korrels in een gommend effect gedwongen. Hierdoor worden niet alleen de straalmiddelen efficiënter gebruikt, maar heeft u een nog mooier resultaat. Ideaal als u vaker bezig bent met luchtgommen. 

Waarom is het IBIX® systeem het beste bij luchtgommen?

  • Ook bij lage druk een mooie egale straal
  • Handzaam pistool voor optimale precizie
  • Druk en materiaaltoevoer traploos instelbaar
  • Mogelijkheid tot het verwerken van zeer fijne straalmiddelen
  • Zeer ruimte keuze uit cilindrische en conische nozzles. 
  • Kan aangesloten worden op de meeste compressoren.

Welke IBIX® ketel kan ik het beste gebruiken voor luchtgommen?

Wanneer u zo nu en dan kleinere meubeltjes wilt luchtgommen is de Ibix 9 basic al meer als voldoende. Wanneer u dit op grotere schaal wilt doen is de Ibix 25p HD de beste optie. E.e.a. is afhankelijk van hoe intensief u wilt luchtgommen. We adviseren u graag voor een vrijblijvend advies. 

Meer informatie? Bel +31 (0) 180 418 113 of neem contact met ons op.