Skip to main content

Hout en meubels ontlakken met de IBIX® luchtgom-machine

Luchtgommen met de IBIX® is het antwoord bij het verwijderen van verf van meubels en hout

Luchtgommen is steeds populairder aan het worden. Met de luchtgom-machine van IBIX® is het verwijderen van verf van hout en meubels zo gebeurd.  Met het IBIX® systeem bent u in staat om van nagenoeg alle houtsoorten op een snelle manier verf te verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen.

Toepassing

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden met het IBIX® systeem voor meubels en hout zijn:

 • Verwijderen verf en was van meubels, trappen en keukens etc.
  Reinigen van verweerd hout (bij bijvoorbeeld tuinmeubels)
 • Verwijderen verf van bijv. houten steunbalken
 • Opruwen en reinigen van bestaande verflagen (zonder deze volledig te verwijderen)
 • Zeer dikke verflagen in korte tijd verwijderen
 • Zonder enige beschadiging kwetsbare ornamenten van verf of was ontdoen
 • Houtsnijwerk onder lage druk reinigen

Voordelen

De voordelen van het bewerken van meubels en hout met het IBIX® systeem:

 • Bespaart veel arbeidsuren door zeer snelle werkwijze
 • Altijd een uitstekend resultaat bij uw werkzaamheden
 • Geen zware lichamelijke belasting
 • Ook moeilijk bereikbare plaatsen behandelen
 • Goedkope werkwijze
 • Zeer eenvoudig in gebruik

Referenties

LANDGOED VOORLINDEN

Landgoed Voorlinden is gevestigd in de duinen van Wassenaar. Op het landgoed is in 1912 een landhuis gebouwd.

Het interieur bestaat uit veel eikenhout wat vervolgens is afgewerkt tot een donkerbruin geheel.
Dit landgoed is in 2011 door Rotterdams grootindustrieel Joop van Caldenborgh (de oprichter van Caldic) aangekocht met als doel om zijn enorme kunstcollectie zichtbaar te maken. Het landhuis wordt restaurant en naast het landhuis is een museum gebouwd.

Omdat de donkere kleuren een somber geheel vormt heeft Joop besloten dat de originele eiken kleur weer tevoorschijn moet komen. Omdat dit voor het gehele landhuis een immens karwei is, zijn verschillende opties geprobeerd zoals afbijtmiddelen en schuurschijven.

Uiteindelijk is het IBIX® systeem als beste uit de bus gekomen met de combinatie van een IBIX® 25P HD en een Rotair MDVN 36AP. Hiermee kan niet alleen een goede werksnelheid behaald worden. Ook het eikenhout wordt volledig gerespecteerd zodat uiteindelijk een mooie gladde afwerking behaald is. Dit enorme project is onder eigen beheer van Caldic Collectie uitgevoerd en inmiddels succesvol afgerond. Ook buiten zijn diverse stenen ornamenten gereinigd met het IBIX® systeem.

GOM-MAGIE

Gom-Magie is voornamelijk gespecialiseerd en ook het blancheren-decaperen-afbeitsen van meubelen en allerlei andere houten binnenhuisvoorwerpen zoals deuren, parket, trappen etc. met behulp van de techniek van luchtgommen. Met de combinatie van een IBIX® 25 en GMA Garnet 200 mesh worden door Gom-Magie schitterende resultaten geboekt. Ook het stralen van trappen behoort tot de specialiteiten van Gom-Magie. Degelijke trappen die vervaardigd van bijv. eiken, krijgen op deze manier een 2e leven.

STRAALWERK NOORD

Straalwerk Noord is een begrip in Groningen en omstreken. Met de IBIX® 25P H2O worden veel toepassingen gestraald. Ook als het gaat om meubels en hout worden deze veelvuldig aangepakt. Veel houten plafondbalken hebben een donkere kleur en kunnen het interieur een somberder uiterlijk geven. Door het stralen komt de originele lichtere houtskleur weer tevoorschijn wat de ruimte een heel ander beeld geeft. Kijk voor meer informatie op www.straalwerknoord.nl.

AIR GUM

Air Gum is een luchtgom-bedrijf met de nodige ervaring in het reinigen van hout. Niet alleen meubels, maar ook trappen en keukens worden zonder beschadiging door het luchtgommen gereinigd. Met de IBIX® 25P HD is Air Gum in staat om zowel kleinere als grote objecten te reinigen. Ook het reinigen van parket is één van de specialiteiten van Air Gum. Kijk voor meer informatie op www.airgumcleaning.be.