Skip to main content

Persoonlijke bescherming

Veiligheid is zeer belangrijk bij het stralen. Draag daarom altijd goede bescherming bij het stralen. De volgende producten helpen u om veilig u straalwerk uit te kunnen voeren.

IBIX® VOLGELAATSMASKER

IBIX® volgelaat beschermingsmasker voorzien van stoffilter.

Het IBIX® volgelaatsmasker is een lichtgewicht straalmasker voorzien van stoffilter. Het masker heeft een buitenraam van glas met een binnenraam van kunststof als breekbeveiliging. De ramen zijn eenvoudig te verwisselen bij beschadiging door straalmiddelen. Het masker heeft een aparte afgesloten ademruimte, waardoor het binnenraam niet kan beslaan door adem. De kap is voorzien van spanband, zodat deze goed aansluit op uw overall.

IBIX® BASIC STRAALHELM

IBIX® straalhelm voor ademlucht.

De IBIX® straalhelm is een comfortabele lichtgewicht straalhelm. Geschikt voor alle straalwerkzaamheden. De straalhelm is uitgevoerd met een regelkraan, luchtstroomindicator en nylon cape met riem. 

De helm heeft een verstelbaar binnenwerk zoals in een veiligheidshelm.

IBIX® PRO STRAALHELM


Comfortabele IBIX® straalhelm met cape.

De IBIX® helm is speciaal ontwikkeld aan de wensen van de IBIX® gebruiker. Deze comfortabele straalhelm garandeert volledige persoonlijke bescherming tijdens straalwerkzaamheden. Bij het vervaardigen van de helm wordt er gebruik gemaakt van topmateriaal en de laatste technologieën. De helm is gemaakt van composietmateriaal bestaande uit zeer duurzame glasvezels. De cape is gemaakt van comfortabel en sterk materiaal en biedt volledige bescherming bij het stralen van iedere ondergrond. Dankzij het lichtgewichte en zachte schuimkussen binnenwerk zit de helm altijd perfect op het hoofd. Daarnaast heeft u dankzij de meedraaiende helm en het grote venster met wegtrekruitjes altijd perfect zicht.

Enkele voordelen van de IBIX® multifunctionele straalhelm:

  • Ruit beslaat niet dankzij het luchtverdeelsysteem. Hierdoor ook altijd een gekoeld hoofd en gezicht
  • Biedt weerstand tegen hitte, stukjes gesmolten metaal en straalmiddel
  • Dankzij de luchtstroomindicator altijd zicht op de ademluchttoevoer
  • Ergonomisch en comfortabele pasvorm dankzij de lichtgewicht schuimkussen binnen voering
  • Goede gehoorbescherming dankzij het geluidsabsorberend schuim
  • Zeer lichte helm van slechts 1,6 kg.

De IBIX® straalhelm wordt compleet geleverd met 6 meter ademluchtslang, vizieren en reserve onderdelen.

NOVA 3 STRAALHELM


Straalhelm met luchttoevoer

Het lichtgewicht en zachte binnenwerk zorgt voor een perfecte pasvorm zoals bij een motorhelm en de helm draait met het hoofd mee. De schuimkussen helmvoering verdeelt het gewicht van de helm over het hele hoofd. Geen topzwaar gevoel meer en minder vermoeidheid. De bekleding kan eenvoudig losgenomen en gewassen worden.

De NOVA 3 heeft een zeer sterke helmschaal van high density polyethyleen en is daardoor zeer goed bestand tegen straalmiddel. De straler heeft een perfect zicht met het grootste panorama venster op de markt. Met de unieke wegtrekruitjes wordt zeer veel tijd bespaard omdat de straler in een handomdraai weer een helder zicht heeft.

Het luchtverdeelsysteem verspreidt een gelijkmatige stroom ademlucht door de helm om het hoofd en gezicht te koelen en voorkomt daarbij het beslaan van de ruit. Met de luchtstroomindicator wordt zicht gehouden op de ademluchttoevoer. De drager ziet of de juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoerd voor de nodige bescherming.

De schuimkussen bekleding en de geluiddemper in de luchtslang maken de NOVA 3 ook nog eens tot de stilste helm verkrijgbaar. De straalhelm kan verder worden aangevuld met licht, een communicatiesysteem, een helmluchtverwarmer of koeler en een passende filterset voor schone ademlucht.  

IBIX® ADEMLUCHTFILTER

IBIX® ademluchtfilter ontwikkeld om straalhelmen van schone perslucht te voorzien.

Het filter is ontwikkeld om het vocht, de olieresten en de stofdeeltjes te verwijderen. Het filter is uitgevoerd met een reduceerventiel, manometer, veiligheidsventiel en aftapkraan. Het IBIX® ademluchtfilter verwijderd condens en tot 98% van deeltjes met een grootte van 0,5 Micron of kleiner. Het filter is met name ook geschikt om op locatie toe te passen en er kunnen 2 straalhelmen op worden aangesloten.

IBIX® OVERALL

Comfortabele IBIX® overall.

Deze comfortabel dragend IBIX® overall sluit goed aan op het masker en voorkomt daarmee doorlaat van straalmiddelen.